Meteen naar de inhoud

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

  • door
Waar haal jij je inspiratie vandaan - interieur - interieuradvies - interieurontwerp - wonen

Inspiratie, wat betekent dat eigenlijk? Wij gebruiken het woord vaak in combinatie met ideeën opdoen of zoeken naar de juiste ingeving. De letterlijke betekenis komt van het Latijnse woord “spirare” en wordt vertaald als “inademen” of “inblazen”. 

Inademen waar je aandacht naar uitgaat, waar je enthousiast van wordt en wat je motivatie en passie aanwakkert. Kortom, alles waar je blij van wordt!

Als interieurontwerper wil je jezelf altijd blijven uitdagen om zowel de eisen en wensen van je klant centraal te laten staan als ook je eigen “touch” eraan toe te kunnen voegen. Het is erg leuk als die eigen “touch” ook voor jezelf telkens weer voor verrassingen kan zorgen en een blije lach op het gezicht van je klant tovert.

Maar waar haal jij die inspiratie dan vandaan?

Ik heb voor jou een paar ideeën op een rij gezet:

Waar haal jij je inspiratie vandaan - interieur - interieuradvies - interieurontwerp - wonen

1. Tijdschriften

Het blijft toch leuk om het maandelijkse leesvoer in de brievenbus te zien vallen. Ondanks dat alles ergens weer een keer terug komt, geeft het je toch de nodige prikkels. Eigen Huis & Interieur, Stijlvol Wonen en Scandinavian Living zijn daarin mijn favorieten.

Waar haal jij je inspiratie vandaan - interieur - interieuradvies - interieurontwerp - wonen

2. Pinterest

Op Pinterest vind je echt van alles. Van fancy outfits tot toffe gerechten en van nieuwe stylingtrends tot hippe kapsels.

Maar stiekem ben ik toch een groot fan van DIY posts. Natuurlijk is het gaaf om een schilderij van een beroemde kunstenaar aan je muur te hebben hangen maar er gaat toch niets boven je eigen werk. En de ideeën zijn er echt reuze. Schilderijen van acrylverf, abstracte kunst of canvasdoeken beschilderd of beplakt. Zo leuk! 

Maar denk niet alleen aan muurdecoratie; ideeën voor zelfgemaakte lampen, meubels, spiegels of vazen kun je vinden op Pinterest. Zelf heb ik een vaas beplakt met hout. Met een aantal takken vormt deze vaas nu een blikvanger in de hal.
“Westwing” heeft trouwens altijd hele leuke decoratietips!

Waar haal jij je inspiratie vandaan - interieur - interieuradvies - interieurontwerp - wonen

3. Al het andere om je heen

Met al het andere om je heen bedoel ik ook letterlijk al het andere om je heen. Dit valt niet samen te vatten onder een kopje. Voor velen zal de natuur een enorme inspiratiebron zijn. Alle jaargetijden hebben hun charmes. Van een mooie lentebloem die haar schoonheid laat zien na een koude winterperiode tot een prachtige zonsondergang waarbij de zonnestralen met de druppels van de zee lijken te versmelten.

Maar ook musea, beurzen of een goed gesprek zorgen vaak voor nieuwe of andere inzichten.

Maar, ik ben ook zeker benieuwd waar jij je inspiratie vandaan haalt!

Laat je het mij weten?

Blog geschreven door Carolin van Durven Doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *