Meteen naar de inhoud

Kerstboom weg, wat nu? 3 tips voor meer gezelligheid

  • door

Ja, het is bijna Driekoningen, dus tijd om de kerstboom, kerstversieringen en lampjes weer op te ruimen. Ontzettend jammer vind ik zelf, want kerst is toch eigenlijk wel de mooiste tijd van het jaar!

En nu? 

Vaak speelt het weer begin januari ook niet mee om vol goede moed je interieur een flinke oppepper te geven. Je wilt het nog wel gezellig en lekker knus hebben in huis. Hoe doe je dat? Ik heb 3 tips voor jou voor meer gezelligheid in huis!

Tip 1: planten

Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk planten. Je hebt ze in alle soorten en maten. Van grote palmen tot kleine cactussen en alles wat daar tussenin zit. Een grote plant op de plek waar de kerstboom stond, is altijd een goed idee.

Maar.. denk ook eens aan een mooie plantenhoek of hangplanten! 

Je hebt plantenbakken in verschillende maten, vormen en kleuren. Erg leuk om op deze manier een speelse plantenhoek te creëren. Ben je juist blij dat de kerstboom weg is omdat het toch een beetje krap was in de woonkamer? Dan zijn hangplanten een mooie optie. Hangplanten zorgen voor ruimtelijkheid en geven zonder vloeroppervlak toch groen aan je kamer. Planten  hebben in het algemeen natuurlijk ook een zuiverende werking. Laat je wel goed voorlichten welke planten geschikt zijn voor jouw ruimte!

Wil je helemaal out of the box denken? Dan kun je kiezen voor een mos wand. Een mos wand is milieuvriendelijk, heeft een lange levensduur, een hoge akoestische demping en heeft bovendien geen water nodig. Super handig voor diegenen die wat minder groene vingers hebben.

Tip 2: verlichting 

Verlichting is in het algemeen erg belangrijk in een ruimte. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om gelijk de hele situatie onder de loep te nemen en een uitgebreid lichtplan erop los laten maar dat is niet altijd nodig.

Voor nu zou je de kerstverlichting nog kunnen gebruiken als sfeermaker in een lantaarn, vaas of andere decoratie.

Creëer op deze manier een knusse hoek en geniet van de winteravond!

Tip 3: decoratie

In dit geval bedoel ik decoratie in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur op je muur. De keuze is er reuze! Kijk naar de kleuren die je al gebruikt in je interieur en stem de kleur van de muur daarop af. Een andere mooie optie is het gebruik van behang. Waar behang vroeger werd afgestempeld als oubollig wordt het vandaag de dag steeds vaker gebruikt in bijna alle ruimtes van een huis. Behang kan de kamer wat meer diepte of net een lollige twist geven. Zo kun je in een handomdraai een andere sfeer creëren. In een eerdere blog kun je meer lezen over de voor- en nadelen van behang.

Daarnaast kun je een muur ook verfraaien door schilderijen, persoonlijke fotolijsten, wandkleden, manden of andere objecten op te hangen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Blog door Carolin Kreschnak van Durven Doen Interieuradvies

Vind jij deze 3 tips voor meer gezelligheid in huis waardevol?
Laat het ons weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *