Meteen naar de inhoud

Creëer in 5 eenvoudige stappen jouw comfortabele thuiswerkplek

  • door
Creëer in 5 eenvoudige stappen jouw comfortabele thuiswerkplek - advies - interieuradvies - KLC design

1. Kies de juiste locatie

Houd je van een rumoerige werkplek? Kies voor een plek in de woonkamer. Heeft een rustige werkplek je voorkeur? Kies dan voor een plek in een aparte (werk)kamer. Ook als je veel (digitale) gesprekken moet voeren, kies je voor een plek in een aparte (werk)kamer.

Zorg wel altijd voor een plek met genoeg daglicht, een fijne temperatuur en voldoende ventilatie.

  • Verzamel de basisbenodigdheden

Een comfortabele thuiswerkplek heeft in ieder geval de volgende basisbenodigdheden:

  • een bureaustoel met rug, arm en lende steun en comfortabel zitoppervlakte,
  • een tafel met voldoende oppervlakte en beenruimte eronder,
  • diverse (ergonomische) IT benodigdheden,
  • goede verlichting, naar behoefte instelbaar,
  • en opbergruimte.

2. Zorg voor de juiste instellingen 

Begin met het instellen van de bureaustoel. Stel deze zoveel mogelijk vanuit je natuurlijke zithouding in. 

Na de bureaustoel kan de tafel op de juiste hoogte worden ingesteld. De tafel bij een zittende werkplek komt op gelijke hoogte als de ingestelde armsteunen. De tafel bij een staande werkplek komt op gelijke hoogte met de ellebogen in natuurlijke sta houding. 

Na het instellen van de bureaustoel en de tafel kunnen de IT-benodigdheden worden geïnstalleerd. Stel ook deze weer zoveel mogelijk vanuit je natuurlijke houding in. Het beeldscherm minimaal op een armlengte afstand. En de hoogte zodat je ogen op gelijke hoogte zijn met de bovenste regel van een document. 

Werk altijd recht voor je zonder dat je armen uitgestrekt zijn. Wissel zo tussen het toetsenbord, de muis en het schijfblok direct voor je.

3. Voeg nog wat extra sfeer toe

Plaats een luchtzuiverende plant in de buurt van de werkplek. Geef de muur een mooie kleur. Of plaats je favoriete afbeelding aan de wand. 

Wissel gedurende de dag ook geregeld van plek. Presenteer bijvoorbeeld staand aan het aanrecht of bel wandelend buiten met collega’s.

4. Upgrade je thuiswerkplek 

Controleer bij je werkgever of er een thuiswerkplek vergoeding beschikbaar is. En maak van je thuiswerkplek een comfortabele werkplek.

KLC Design biedt diverse mogelijkheden voor het inrichten en instellen van je thuiswerkplek. Selecteer het Interieuradvies Speciaal! En plan direct een afspraak met de werkplek professional in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *