Meteen naar de inhoud

Pinterest

  • door
Pinterest - interieur - inspiratie - interieurinspiratie - wonen - interieurontwerp - Wilma - WBKI

Eigenlijk heb ik een haat-liefde verhouding met pinterest. Ik word er ook heel enthousiast van en ik kan mij erin verliezen en dan baal ik achteraf dat ik er zoveel tijd aan heb besteed. 

Maar goed, de balans slaat ook stevig door naar liefde dus…

In dit blog leg ik uit hoe ik pinterest gebruik voor mijn werk als interieurontwerper en kunst adviseur en wat jij er als klant mee kunt. We kunnen ook samen pinterest gebruiken door een verborgen bord te delen. De voor- en de nadelen van pinterest komen ook aan bod.

Hoe pinterest werkt leg ik uit aan de hand van een pinterest sessie van 5 minuten van mij. Ik maak een nieuw bord aan en wat mij aanspreekt in die 5 minuten verzamel ik op dat bord. Dat bord heb ik 5 minuten pinnen genoemd en kan je vinden op mijn zakelijke account; @wilmabrouwer1203

Ik zie al dat de achtergrond achter mijn foto is aangepast op wat ik net heb verzameld. De foto’s in de collage achter mij zullen er dus weer anders uitzien tegen de tijd dat je dit leest.

Pinterest stuurt mij afbeeldingen op grond van mijn zoekgeschiedenis. Pinterest weet op basis van algoritmen wat mij aanspreekt want dat is wat ik op mijn borden zet.

Binnen no-time heb ik dus 24 afbeeldingen op dit 5 minuten bord verzameld. Een aantal daarvan hebben overeenkomstige kenmerken. Uit dit bord kan je een beetje destilleren waar ik onlangs op heb gezocht. Hieronder vallen deuren met gekleurd glas, verlichting en trappen. Ik verzamel vooral creatieve ideeën en oplossingen. Zowel op kunst als interieurgebied en vooral eigenlijk combinaties hiervan. Ik word altijd heel blij van creatieve oplossingen die andere mensen hebben gevonden. Zo ook van bijvoorbeeld deze stoel in een wandkast.

Ik zal nog een aantal pinnen van mijn oogst laten zien. In de rest zitten overeenkomstige kenmerken en kan je op mijn pinterest account bekijken. 

Het mooie van pinterest vind ik dat er heel veel op te vinden is. Persoonlijk haal ik er vooral inspiratie uit én zoals ik al zei, ik word blij van creatieve oplossingen die andere mensen gevonden hebben voor bepaalde problemen. Die kunnen op hun beurt weer mijn werk verrijken.

Op onderstaande foto kan je zien hoe ik verleid word door pinterest om door te gaan met pinnen. Daar zit zeker een afbeelding tussen die ik ook graag op mijn bord wil hebben. Het is niet gezegd dat deze de volgende keer ook weer getoond wordt. Vooral als ik de tijd heb kan mij verliezen in mooie plaatjes. Een uur later heb ik er dan spijt van. 

Voor mijn klanten kan pinterest zeker ook interessant zijn. 
Met dit medium kan je heel snel ontdekken wat je wel of niet leuk vindt. 
Bijvoorbeeld van welke stijl keukens je houdt.

Op jouw account maak je dan een bord met keukens aan. Daar zet je keukens op die je bevallen. Op basis van de keukens die jij op jouw bord keukens bewaard krijg je dus via algoritmen meer keukens te zien die jou waarschijnlijk zullen bevallen. Dat maakt heel snel helder waar je van houdt en waarvan niet. Handig!

Op mijn bord keukens vind je bijvoorbeeld deze pins. 
Ik bewaar keukens vooral op inspiratie en bijzonder kleur- of materiaalgebruik. 
De foto is er deel van.

Tegelijkertijd zijn het ook juist deze algoritmen wat ik er een beetje eng aan vind. Pinterest weet op gegeven moment waarschijnlijk beter dan jijzelf wat je mooi vindt. Want vaak heb je meer borden dan alleen keukens en alles wordt in de algoritmen meegenomen. Je krijgt ook geen beelden meer te zien van keukens die niet binnen jouw smaak vallen. Je krijgt dus steeds selectiever beelden voorgeschoteld waarbij je je niet eens meer verwondert dat je zoveel leuks krijgt te zien. 
Weten dat het zo werkt lijkt mij het beste. 

Samen kunnen een bord delen waarmee wij over en weer elkaar heel snel kunnen laten zien wat ons wel of niet bevalt. Dus ik zie bijvoorbeeld een lamp maar ik vraag mij af of jij deze ook mooi vindt. Ik stuur je een foto waar jij op kan reageren op de tijd die jou uitkomt en vice versa. Dat maakt een hele korte en snelle lijn. Deze borden zet ik altijd op verborgen.

De borden die je op mijn account ziet, is wat ik verzameld heb. Uiteraard staat het je vrij daar ook pins van op jouw borden te plaatsen. 

Kortom, ik vind het een heerlijk medium om mee te werken en om inspiratie met elkaar te delen. Maar als je dit niet wilt, het hoeft zeker niet. Ik kan het mij ook levendig voorstellen dat je hier echt geen zin in hebt. Knippen en plakken met hulp van een paar (woon) tijdschriften of foto’s blijft zeker ook leuk! En als je daar ook geen zin in hebt, dan heb ik een tas met materialen waarvan je aan kan geven wat je wel en niet bevalt. 

Zie ik je op pinterest? @wilmabrouwer1203

En als je het leuk vindt kun je mij volgen. 

Wil je dat ik meedenk met jouw inrichting of wat je met kunst in huis zou willen?

Neem dan een kijkje op mijn site www.wilma-brouwer.nl

Mail of bel mij.

Voor de kwaliteit van mijn werk ben ik lid van het interieurproffessionalsplatform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *