Meteen naar de inhoud

Zo voeg je subtiel paasdecoratie toe aan je woonkamer

  • door
paasdecoratie - paasversiering - pasen - plc design - Christa - interieuradvies

Of je nu helemaal losgaat met Paasversiering door het hele huis. Of dat je subtiel de lente in huis wil halen. Met onderstaande tips maak jij het op jouw manier een vrolijk Pasen.

De lente brengt elk jaar een nieuw begin. De bomen krijgen nieuwe blaadjes en nieuwe bloesems. De bloembollen komen uit de grond tevoorschijn. Het is dan ook gezellig om verse tulpen in huis te halen. En die verspreid over de woonkamer en eethoek neer te zetten. Kleine vaasjes met enkele bloemen in de woonkamer. Een grote vaas met een flinke bos op de eettafel. Als je zorgt dat de tulpen bos net tot de rand van de vaas komt, dan groeien de tulpen in de loop van de tijd mooi over de rand.

Voor een luxere uitstraling met Pasen kun je ook een magnoliatak neerzetten in een mooie design vaas. En met kinderen maak je het in huis gezellig door samen een wilgentak te versieren met (zelfgemaakte) decoratie. 

De kleuren in de natuur zijn rond Pasen licht en zacht. Denk aan de groene jonge blaadjes en de pastelkleurige bloesems. Maar ook aan de lieve zachte lammetjes, kuikentjes en andere jonge dieren die in de lente geboren worden.

Het is daarom mooi om in deze tijd de woonkamer en eethoek te decoreren met lichte en zachte pastelkleurige accessoires. 

Op de Paastafel voor het ontbijt of de brunch leg je een wit tafelkleed op tafel. Tussen de gedekte tafel met het serviesgoed, de broodjes, het beleg etc. zet je de kleine vaasjes met tulpen uit de woonkamer neer. 

De eieren houd je warm in een pastelkleurige servet gevouwen als paashaas met een stukje wit touw eromheen. 

En de Paasknutsels van de kinderen zet je natuurlijk ook gezellig op tafel neer.

Onder de Paasborrelplank leg je een loper in pasteltint. De borrelplank decoreer je met chocolade paaseitjes in plaats van duiven en walnoten. Zet ook hier gezellig de vaasje met tulpen neer.

Bij het diner kun je naast de kleine vaasjes met tulpen en de kinderknutsels ook kaarsen in pastelkleurige tinten neerzetten. De servet kun je in de vorm van een tulp of Paashaas vouwen en op het bord leggen.

Zo maak jij het snel en gemakkelijk gezellig deze Pasen met de juiste paasdecoratie! 

Blog door Christa Volkers van KLC Design.

Vind jij de tips over het subtiel toevoegen van paasdecoratie top?
Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *