Meteen naar de inhoud

5 tips om iedereen blij te maken met jouw oude spullen en/of zelf 2e hands spullen te gaan kopen

  • door
5 tips om iedereen blij te maken met jouw oude spullen en/òf om zelf 2e hands spullen te gaan kopen - interieur - interieurontwerp - interieurstyling - interieurdesign

Je wilt wat nieuws maar hoe kom je op een verantwoordde manier van je oude spullen af?
Daarbij wil je het liefste ook duurzaam en nog liever circulair bezig zijn.

In dit blog heb ik de huidige manieren om van je oude spullen af te raken op een rijtje gezet aan de hand van om welke spullen het gaat en de waarde daarvan. Tijdens het maken van dit blog werd ik zelf ook erg enthousiast om juist tweedehandsspullen te gaan kopen. Ik ben benieuwd wat het met jou doet! Laat het mij in een reactie weten.

Tip 1. de kringloop winkel

Wat je ermee wint is dat zij de spullen die zij kunnen gebruiken gratis bij jou thuis komen ophalen. Je krijgt er geen geld voor. De kringlopen zijn op dit moment goed voorzien van spullen dus staat er een bank met een gat erin dan laten zij die staan omdat zij die niet kwijtraken. 

Tip 2. marktplaats

Vind je het leuk om zelf te verkopen en zijn je spullen niet zoveel waard dan is marktplaats een hele goede plek. Ik zie het mijn collega studio-genoten regelmatig doen. Apparatuur, stoelen etc. en even later staat er iemand aan de deur die voor relatief weinig geld het aangebodene meeneemt. Wil je het internationaler dan komt eBay om de hoek kijken. 

Tip 3. veilinghuizen

Hierbij moet je opletten dat je bijzondere items naar de betere veilinghuizen brengt. Je gaat met je spullen naar een veilinghuis en die zetten ze dan met een richtprijs in hun catalogus. Voor kleinere items is marktplaats of bv catawiki geschikter want veilinghuizen bundelen vaak met als gevolg lage opbrengsten. 

Tip 4. internet veiling sites

Reliving, Whoppah en Catawiki zijn gericht op wonen.
Er zitten wat kleine verschillen tussen de verschillende internet veiling-sites.

  • Reliving is iets meer gespecialiseerd in vintage spullen. Vintage spullen zijn grofweg gemaakt na de 2ewereldoorlog tot pakweg 2000. Reliving werkt met bieden of kopen en de spullen worden thuisbezorgd via post.nl. Ik kan het niet laten om jullie even enkele pareltjes te laten zien die nu te koop zijn. Het verdienmodel van Reliving kan ik niet vinden maar je kunt je aanmelden als particulier of zakelijk ondernemer. 
  • Whoppah heeft een eigen showroom in Utrecht waar je het aangebodene ook echt kunt bekijken. Zij hebben een ophaal en brengservice waar je tegen een vergoeding van bijna 30 of 40 Euro per item gebruik van kunt maken. Zij werken met een koop-nu button of bieden. Een bod is 48 uur geldig en binnen die tijd kan de verkoper een tegenbod doen.

Het verdienmodel is volledig geënt op zakelijke aanbieders die 25% commissiekosten betalen. Particulieren betalen alleen 1,99 Euro kosten. 

  • Catawiki werkt het liefst met meer unieke zaken. Heeft ook een heel groot aanbod met kunst en decoratie. Catawiki werkt met biedingen met een eindtijd. De door jou aangeboden kavels moeten een minimale waarde van 75 Euro hebben. Zij geven een geschatte waarde op de site weer en jouw aanbod wordt gekeurd en toegalaten/afgewezen door kenners. Het kan een paar weken duren. Het verdienmodel van catawiki is dat zij 9% van het winnende eindbod van de koper krijgen en 12,5 % van de verkoper. 
Tip 5. afvalbedrijf

Zijn deze tips niet zo van toepassing dan rest je niet veel meer dan je spullen naar de sloop te brengen. Ook de afvalbedrijven proberen zoveel mogelijk gescheiden naar materiaalsoort in te zamelen.

Van de aangeboden items op de foto’s raak ik zelf heel enthousiast. Raak jij hier ook enthousiast van en wil je dat ik met je mee kijk hoe je zoiets in jouw inrichting kan toepassen, neem dan contact met mij op. Ik werk graag met dit soort dingen. Of het nou om meubels, rariteiten of kunst gaat, ik weet er wel weg mee.

Je kunt een kijkje op mijn site nemen; www.wilma-brouwer.nl

Wil je een advies van Wilma dat kan gemakkelijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *