Meteen naar de inhoud

Zo kun je gezellig een dagje shoppen op het meubelboulevard

  • door
dagje meubelboulevard - gezellig - interieur - shoppen - interieuradvies - interieurontwerp - meubels

Winkel in, winkel uit. Vooral met de feestdagen zie je veel mensen gaan. De een houdt ervan, de ander haat het. Hoe maak je er nou een effectief dagje van op de meubelboulevard?

Een goede voorbereiding het halve werk. Laten we vooropstellen dat je nieuwe meubels nodig hebt. Of het nu gaat om het inrichten van een nieuwe woning of bestaande woning. Weet wat je nodig hebt! Een rondje inspiratie op doen is leuk, maar zonde van de tijd die je ook met je gezin kan besteden.

Neem thuis de maten op voor de meubels die je nodig hebt. Er is niks zo vervelend als een mooie bank tegenkomen waarvan je uiteindelijk niet eens weet of die past. Heb je een plattegrond? Of foto’s van de ruimte? Neem die dan altijd mee! 

Beslis vooraf welke kleur of materiaal het meubel moet krijgen. Moet de kleur of het materiaal passen bij andere kleuren of materialen in het interieur, neem dan ook altijd een stukje van die kleuren of materialen mee. Verf bijvoorbeeld een restantje verf op een wit vel. Neem een plank of lade mee uit de kast. Of scheur een strookje van de overgebleven behangrol.

Hoe verder

Schrijf alvast je wensen op! Niks is zo vervelend als in een winkel staan en eigenlijk niet goed weten wat je wilt. Zo kan je ook gemakkelijk iets aangepraat worden, waar je uiteindelijk helemaal niet blij mee bent. En moet je alsnog opzoek naar iets nieuws wat wel aan je wensen voldoet. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bank: Wil je dan een bank waar je lekker op kunt neerploffen of hangen? Of een bank waar je goed en stevig in kunt zitten? En moet de bank een diepe of ondiepe zit hebben? Of beide?

Hoeveel zitplaatsen heb je eigenlijk nodig? En wil je dan een rechte bank? Met eventueel een fauteuil? Of een hoekbank? 

En van welke materiaal moet de bank gemaakt zijn? Van leer? Wat altijd leer ruikt. En ook altijd koel aanvoelt. Of van stof? En wat voor stof dan? Zacht of ruw? Grof of fijn? 

Bedenk alvast wat je aan de meubels wilt uitgeven. En welke concessies je eventueel wilt doen. 

Ga je voor kwaliteit? Moet het duurzaam gemaakt worden? Moet het meubel lang meegaan? Gemakkelijk te onderhouden zijn? En mag het dan iets meer kosten? 

Of wissel je liever regelmatig de inrichting van je woonkamer? Geef je de voorkeur aan leer, maar mag het ook imitatieleer of een goedkopere stof zijn? 

Een goede tip! Kijk alvast eens rond op internet. Verzamel afbeeldingen van meubels die aan je wensen voldoen. En kijk waar deze meubels te bekijken zijn. Zo kun je gericht op pad. En ben je geen hele dag doelloos aan het slenteren over de meubelboulevard.

Denk je nu: Er komt wel heel wat op mij af als ik zo voorbereid op pad moet gaan voor nieuwe meubels. Of vind je het totaal niet leuk om meubelzaken te bezoeken. Laat dan een persoonlijk interieurplan maken. Je krijgt dan een onafhankelijk interieur plan. Waarmee je gericht één of enkele meubelzaken gaat te bezoeken. Alleen om het juiste comfort te bepalen. En je aankopen definitief te maken. Interesse? Boek hier je persoonlijke interieurplan!

Geschreven door: Christa Volkers van KLC Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *