Meteen naar de inhoud

Je huis inrichten? 3 tips om te starten

  • door
je huis inrichten? 3 tips om te starten - interieur - interieuradvies - wonen - inspiratie

Daar sta je met de sleutels in de hand voor je nieuwe huis. In gedachten ben je al verhuisd en zit je heerlijk te genieten van een gezellig avondje met vrienden.

Je wilt graag iets anders…

Nieuwe bank, fris kleurtje op de muur en hier en daar wat hippe accessoires. Je wordt bedolven onder al die           ‘picture perfect’ plaatjes, trendkleuren & stylingtips.

Maar, waar moet ik beginnen?

Geen zorgen, het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Ik geef je 3 tips om direct te starten:

Maak een moodboard

Het klinkt heel simpel maar het is wel een hele goede manier om erachter te komen wat je echt leuk vindt. En ook dat hoeft niet zo spannend te zijn. In ons huidige digitale tijdperk lezen we een stuk minder tijdschriften. Dat vind ik trouwens wel jammer! Er gaat toch niets boven een “Eigen Huis & Interieur” op zondagmorgen in de tuin met een heerlijk kopje koffie?! Oh, ik dwaal af.. terug naar het moodboard. 

De boodschap is eigenlijk, verzamel plaatjes van Interieurs die je leuk vindt. Zelf ben ik groot fan van Pinterest, dat is een zoekmachine op Internet waar je heel veel inspiratie op kunt doen.

je huis inrichten? 3 tips om te starten - interieur - interieuradvies - wonen - inspiratie

Maak een meubelplan

We maken het nu wat concreter, geen totaalplaatjes meer, maar gericht inzoomen op de verschillende onderdelen.

Superbelangrijk om vooral ook naar het praktische aspect te kijken.

Begin met de vloer. Samen met het plafond en de wanden neemt de vloer het grootste gedeelte van je woning in beslag. Er is ontzettend veel keus in alle prijsklassen. 

Nogmaals, vergeet de praktische kant niet. Is er vloerverwarming? Betreft het een vochtige ruimte etc.                                                        Heb je al meubels? Dan kies je een vloer die bij jouw meubels past. 

Ga dan door naar de muren. Wat vind je leuk?

Hou je van strakke muren met alleen een mooie kleur? Of durf je het aan om te werken met behang, wandpanelen of wanddecoraties? 

Ikzelf kijk ook gelijk waar de meubels komen omdat ik het leuk vind om met bijzondere materialen te werken, zoals behang of natuursteen. Dan zou het zonde zijn als je mooie fotobehang deels zou wegvallen achter een meubelstuk.

En dan, de meubels. Dat is natuurlijk zeer afhankelijk van de grootte van de ruimte en welke activiteiten je daar uitvoert. Is het alleen om te chillen en tv te kijken? Of is het de bedoeling om ook een eetgedeelte in te richten? Allemaal belangrijk om tevoren over na te denken. 

Het plafond is ook een wezenlijk onderdeel van je woning, hij is in de meeste gevallen net zo groot als je vloer. Zijn er scheuren of oneffenheden? Daar is meestal wel een oplossing voor te vinden.  Raambekleding, gordijnen en accessoires kunnen uitgekozen worden als de basis is gelegd.

je huis inrichten? 3 tips om te starten - interieur - interieuradvies - wonen - inspiratie

Maak een lichtplan

Persoonlijk vind ik verlichting superbelangrijk. Het heeft heel veel invloed op de sfeer in huis maar heeft daarnaast ook nog andere functies. Kijk goed naar de functionaliteiten in de ruimte, wat doe je waar? Wil je graag lezen in een lekkere loungestoel of wil je dat het familieportret in het zonnetje wordt gezet? Sta daar even bij stil. Wil je iets meer weten over het maken van een lichtplan? Kijk dan even naar mijn blog ‘Klik Aan – Klik Uit Het geheim van een goed lichtplan’.

je huis inrichten? 3 tips om te starten - interieur - interieuradvies - wonen - inspiratie

Tot slot! Vertrouw op je eigen gevoel!

Mocht je toch wat hulp kunnen gebruiken, aarzel dan niet en maak een afspraak.

Ik kijk graag met je mee!

Blog door Carolin Kreschnak van Durven Doen Interieuradvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *