Meteen naar de inhoud

Wie is jouw favoriete ontwerper?

  • door

Overal waar je komt, heb je te maken met leefruimtes; van kantoor tot sportschool en van bibliotheek tot supermarkt. Allemaal bedoeld om het juiste gevoel, de juiste energie in je aan te wakkeren.        

De meest persoonlijke leefomgeving is natuurlijk je eigen huis of appartement. Je huis weerspiegelt je persoonlijkheid, je ziel. Je huis laat zien wie je bent, waar je vandaan komt en misschien geeft het zelfs een beetje je dromen voor de toekomst prijs.     

Even dat gevoel terughalen van die prachtige vakantie op een tropische bestemming, waar je wakker wordt in dat mooie bed van tropisch hout en waar de geur van buitenlandse specerijen nog vers in je geheugen staat. Al deze mooie herinneringen samen brengen om te dienen als inspiratiebron voor bijzondere interieurs, dat is mijn passie.            

Iedereen is in zekere zin een ontwerper, van een mooi opgemaakt bord tot een fancy outfit, als het maar met zorg en passie is samengesteld.

Eén ontwerper, die de kunst verstaat om bijzondere materialen samen te brengen en ze te laten versmelten tot een warm, eigentijds geheel is voor mij: Osiris Hertman.

Osiris Hertman is afgestuurd aan de Design Academy in Eindhoven en is zijn carrière begonnen als productontwikkelaar voor o.a. het sieradenmerk Buddha to Buddha. Gedurende de jaren richtte hij zijn aandacht steeds meer op het creëren van interieurs, en dat in de breedste zin van het woord, van totaalconcept tot productontwikkeling.

Je mag Osiris Hertman terecht een van de meest inspirerende ontwerpers van Nederland noemen.

4 pijlers vormen de basis van zijn topontwerpen, dat zijn:

  • Natuur
  • Kunst
  • Ambacht
  • Wellness

Natuur

Een goed interieur is net zoals de natuur, het geeft je rust” Osiris Hertman

Waarschijnlijk is dit een van de redenen waarom Osiris Hertman zoveel natuurlijke materialen gebruikt. Hij laat deze zelfs uit verre landen importeren. Hergebruik is een belangrijke factor, antieke deuren van een Indiase boerderij of Chalethout uit Oostenrijk, niets is onmogelijk.

Kunst

Dit is waar creativiteit over gaat. Net even uit je comfortzone komen, die ene prikkel die motiveert” Osiris Hertman

Osiris Hertman werkt graag samen met verschillende kunstenaars en fotografen, zoals Bram Reijnders, Jimmy Nelson of Casper Faassen. Hij stimuleert zijn klanten dan ook om te investeren in kunst of schilderijen i.p.v. dure tegels. Kunst gaat mee naar je volgende stulpje, tegels blijven meestal achter.

Ambacht

“Iets dat met aandacht is gemaakt, straalt dat ook uit” Osiris Hertman

Ambachtslieden die hun hele zaligheid leggen in het creëren van dat ene masterpiece, daar draait het om volgens Osiris Hertman. Authentieke stukken creëren zoveel meer sfeer. Vooral met Bali is er een bijzondere band. Van niets iets maken, het materiaal echt voelen, dat is een gave die van generatie op generatie wordt overgedragen.

Wellness

 “We krijgen ontzettend veel prikkels te verwerken. Een wellnessmoment integreren in je leven is geen overbodige luxe.” Osiris Hertman

De behoefte om te onthaasten in je eigen privésfeer wordt steeds groter. Osiris Hertman wordt dan ook regelmatig gevraagd om een home spa te ontwerpen. De ruimtes zorgen voor ontspanning wat je gezondheid ten goed komt. Daarnaast probeert hij ook hier de verbinding te creëren, iets wat in al zijn ontwerpen centraal staat.

Wat maakt Osiris Hertman voor mij zo bijzonder?

Dat is vooral de mix van hele verschillende, vaak uitgesproken materialen. Het mag groots zijn, uitbundig, kleurrijk maar toch in balans en in harmonie met elkaar en de bewoners.

Op de vraag waar Osiris Hertman zijn inspiratie vandaan haalt, is zijn antwoord:

10% talent voor alles wat creatief is
60% oefening
30% iedere dag iets doen wat ik niet durf, dus leren door opstaan

IK BEN FAN!

Door: Carolin Kreschnak van Durven Doen Interieuradvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *